Sex Thing
Fijn dat u interesse heeft in de première van ‘Sex Thing’. Op 30 mei kan u in Theater M in Mechelen niet alleen kennis maken met de voorstelling. Child Focus zal ook het ondersteuningsaanbod voor scholen voorstellen dat het momenteel ontwikkelt om rond de problematiek van uit de hand gelopen sexting te werken.
Praktische info:
Voorstelling ‘Sex Thing’: 20u00 – 21u00
Speech van Heidi De Pauw, CEO van Child Focus + vragenronde: 21u00 – 21u30
Locatie: Theater M, Oude Brusselsestraat 10, 2800 Mechelen
Na de voorstelling spreken we u graag bij een drankje in de bar.
Klik hier om u in te schrijven of uw gegevens achter te laten.
OVER ‘SEX THING’
Een klasreünie. Iedereen is uitgenodigd behalve Anna. Jaren geleden stuurden haar klasgenoten een naaktfoto van haar de hele school rond. Haar aanwezigheid zou dus wel eens een boel pijnlijke herinneringen naar boven kunnen halen.
Maar Anna komt toch. Meer zelfs, ze neemt de microfoon en confronteert de zaal met haar verhaal.
Hoe ze verliefd was op Thomas. Hoe ze niet wist dat die met zijn vrienden een weddenschap had afgesloten om een naaktfoto van haar te bemachtigen. Hoe ze naar elkaar toegroeiden. Hoe Anna hem een foto van haar trotse borstjes stuurde. Hoe hij twijfelde maar uiteindelijk toch onder de druk van zijn vrienden bezweek. En hoe ze vervolgens de controle over de situatie verloren…
Anna vertelt haar verhaal niet alleen. Ze krijgt de hulp van de gitarist. Woorden en muziek glijden in elkaar en verstrengelen zich tot een poëtische, associatieve rock & roll vertelling.
Ook het publiek krijgt een rol. Anna spreekt hen voortdurend aan als haar ex-klasgenoten. Op die manier kunnen ze niet anders dan in haar hoofd kruipen. Zo laat de voorstelling hen de impact van een schijnbaar onschuldige handeling als het doorsturen van een foto aan den lijve ondervinden.
Doelgroep: 2de, 3de en 4de jaar secundair onderwijs, alle richtingen
Spel: Elena Peeters
Muziek: Tim Ielegems
Tekst en regie: Mattias De Paep
Met ondersteuning van Child Focus
Klik hier om u in te schrijven
CHILD FOCUS EN SEXTING
Child Focus wil seksuele uitbuiting van kinderen en jongeren aanpakken en voorkomen. Preventie en informatie over het relatief nieuwe fenomeen van uit de hand gelopen sexting is daar een belangrijk onderdeel van.
De algemene insteek hierbij is dat sexting een normaal onderdeel vormt van de seksuele ontwikkeling van jongeren. De situatie wordt pas problematisch bij ‘secundaire’ sexting of wanneer een jongeren zich onder druk gezet voelen om seksueel getinte beelden te maken.
Momenteel werkt Child Focus aan nieuwe tools voor scholen en jongeren op drie niveaus.
- Ondersteunen van scholen bij het ontwikkelen van een sexting beleid.
- Lespakketten en vormingen om jongeren bewust te maken van de impact van het ongevraagd doorsturen van seksueel getinte beelden en hun verantwoordelijkheid daarin.
- Een sociale media tool die jongeren weerbaar helpt reageren wanneer ze zich onder druk gezet voelen om seksueel getinte beelden te maken en door te sturen.
Wil u hier graag meer over weten? Na de voorstelling lichten we een tip van de sluier op.